Oprava pomalého mobilu – 7 účinných tipov

Víta vás doba, keď váš mobilný telefón zrazu začína chodiť pomalšie ako slimák na fitnes kurze. Ale nezúfajte! Seká vám mobil? Zišla by sa vám oprava pomalého mobilu? Aj keď by ste radšej hodili telefón proti stene, existujú lepšie spôsoby, ako riešiť tento problém. V tomto blogu vám predstavíme 7 tipov, ktoré vám pomôžu vrátiť rýchlosť a plynulosť vášho mobilu, aby bol opäť ako nový. O siedmom veľmi účinnom tipe väčšina ľudí nevie. Prekvapí aj vás?

 

1. Upratujte nepotrebné aplikácie

Ak váš telefón obsahuje viac aplikácií ako zoznam všetkých farieb dúhy, je na čase spraviť poriadok. Prejdite si zoznam aplikácií a odstráňte tie, na ktoré ste už zabudli, že existujú. Menej aplikácií znamená menej zaťaženia pre váš telefón a rýchlejší beh.

 

Odinštalovanie aplikácií na mobile - ako zrýchliť mobil

2. Upratujte pamäť zariadenia

Za posledné mesiace ste si na svojom telefóne vytvorili mohutnú kolekciu fotiek. No pamäť vášho telefónu to už pravdepodobne nezvláda. A preto je čas vytriediť a zhodnotiť, či je naozaj potrebné mať na telefóne snímku každej svojej večere. Vymažte nepotrebné súbory, aby ste uvoľnili miesto pre dôležitejšie veci, ako sú obrázky mačiek.

 

3. Aktualizujte softvér

Ak váš telefón používa softvér, ktorý je starší ako váš najstarší príbuzný, je na čase ho aktualizovať. Koniec koncov, aktualizácie prinášajú nielen nové funkcie, ale aj vylepšenia výkonu. Preto zahájte lov na tlačidlo Aktualizovať a sledujte, ako sa váš telefón prebúdza k životu.

 

4. Vypnite nepotrebné funkcie a efekty

Vaša kolekcia vizuálnych efektov na telefóne môže byť zábavnejšia ako cirkusové predstavenie, ale za cenu spomalenia vášho zariadenia. Je čas toto predstavenie zastaviť. Vypnite animácie, prechody a iné vizuálne vymoženosti, ktoré len zbytočne zaťažujú váš telefón. Nechajte ho dýchať slobodne a rýchlo.

 

Vypnutie efektov a animácií na mobile - oprava pomalého mobilu

5. Vymažte vyrovnávaciu pamäť aplikácií

Aplikácie majú tendenciu ukladať si tajné “dobroty” vo vyrovnávacej pamäti, ktoré v skutočnosti len brzdia váš telefón. Zbavte sa týchto neželaných návštevníkov a vymažte vyrovnávaciu pamäť aplikácií. Vašej zariadenie sa zbavia nepotrebných bremien a odmení vás rýchlejším chodom.

 

6. Optimalizujte spustenie aplikácií

Ak váš telefón trpí na “prehnané premýšľanie” pri spúšťaní aplikácií, môžete mu pomôcť. Existujú aplikácie, ktoré vedia optimalizovať spúšťanie a správu aplikácií na pozadí. Takže skúste jednu z nich a nechajte váš telefón naučiť sa správne “rozhodovať”.

 

7. Obmedzte synchronizáciu a pozadie

Ako najúčinnejšie zrýchliť pomalý mobil? Synchronizácia aplikácií je ako neúnavný stalker, ktorý sa neustále snaží sledovať vaše kroky. No váš telefón si zaslúži odpočinok, nie neustále sledovanie. Prejdite do nastavení a dajte synchronizácii zaslúženú prestávku. Obmedzte ju len na tie aplikácie, ktoré sú naozaj nevyhnutné. Nech sa váš telefón oddýchnutý a uvoľnený zameria na dôležitejšie veci ako je fotografovanie selfie s ľadovou kávou v ruke.

 

Vypnutie synchronizácií na mobile - oprava pomalého mobilu

Pomalý výkon vášho mobilného telefónu môže vyzerať ako nevyhnutný trest za všetky tie hodiny strávené online nakupovaním zbytočností. Ale s týmito 7 tipmi už viete, že oprava pomalého mobilu je možná. Ak vám to však nestačí alebo neviete, ako na to, neváhajte prísť k nám na pobočku a my vám veľmi radi pomôžeme. V pobočkách Erroru nájdete profesionálov, na ktorých sa môžete hocikedy obrátiť. Poznajú rôzne triky, ako priviesť vášho miláčika späť k životu. Vašej spomaľujúcej sa technologickej mašinérii tak môžete dať mu šancu na nový začiatok. A čo fungovalo vám? Ktorý z tipov vás prekvapil najviac? Dajte nám vedieť do komentárov.

    Zanechaj komentár