Ako opraviť rýchle vybíjanie batérie mobilu - 7 jednoduchých krokov

V dnešnej dobe sú smartfóny neodmysliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Používame ich na komunikáciu, prácu, zábavu a takmer na všetko. Je preto frustrujúce, keď sa naša batéria neustále vybíja príliš rýchlo a nedokážeme telefón využívať tak, ako by sme chceli. Avšak, nezúfajte! V tomto blogu vám predstavíme 7 jednoduchých krokov, ako opraviť rýchle vybíjanie batérie mobilu a získať tak väčšiu výdrž batérie.

1. Znížte jas displeja

Jas displeja je jedným z hlavných faktorov, ktoré vplývajú na spotrebu batérie. Skúste znížiť jas na úroveň, ktorá je stále pohodlná pre vaše oči, ale zároveň minimalizuje spotrebu energie. Väčšina smartfónov má aj funkciu automatického nastavovania jasu, ktorá dokáže prispôsobiť jas podľa okolitého osvetlenia.

2. Vypnite nevyužívané funkcie

Vaša batéria sa vybíja rýchlejšie, ak máte zapnuté nepotrebné funkcie, ako sú Bluetooth, Wi-Fi, GPS alebo NFC. Skontrolujte nastavenia telefónu a vypnite všetky tieto funkcie, keď ich nepoužívate. Môžete ich jednoducho zapnúť, keď ich budete potrebovať.

vypni nepoužívané funkcie copy

3. Zavrite nevyužívané aplikácie

Ďalším faktorom, ktorý napomáha rýchlemu vybíjaniu batérie, sú aplikácie, ktoré bežia na pozadí a neustále vyťažujú výkon telefónu. Skontrolujte zoznam bežiacich aplikácií vo vašom smartfóne a zatvorte tie, ktoré nepotrebujete. Môžete to urobiť buď manuálne cez nastavenia alebo pomocou správcu úloh.

4. Aktualizujte softvér

Výrobcovia smartfónov často vydávajú aktualizácie softvéru, ktoré obsahujú optimalizácie batérie. Uistite sa, že máte najnovšiu verziu softvéru pre váš telefón a nainštalujte všetky dostupné aktualizácie. Týmto spôsobom môžete využiť vylepšenia v spotrebe batérie, ktoré boli zavedené v nových verziách.

5. Obmedzte synchronizáciu a notifikácie

Stále sa objavujúce notifikácie a neustála synchronizácia aplikácií sú ďalším dôvodom vybíjania batérie. Skontrolujte nastavenia pre jednotlivé aplikácie a obmedzte notifikácie len na tie, ktoré sú pre vás skutočne dôležité. Tiež si môžete zvoliť, ktoré aplikácie majú povolenú synchronizáciu dát v reálnom čase, a ostatné nastaviť na ručnú synchronizáciu alebo na dlhší interval.

vypnut synchronizáciu copy

6. Vypnite vibrácie a zvýšený zvuk

Vibrácie a zvýšený zvuk pri príchode správ alebo volaní môžu byť užitočné, ale tiež spotrebujú viac energie batérie. Zvážte vypnutie vibrácií a zníženie hlasitosti zvukových upozornení. Môžete si tiež zvoliť režimnerušiť” alebo “šetrný režim” pre obdobie, keď potrebujete batériu ušetriť.

7. Investujte do externej batérie alebo powerbanky

Ak sa snažíte maximalizovať výdrž batérie a často sa ocitáte mimo dosahu nabíjacieho kábla, je dobrým riešením investovať do externej batérie alebo powerbanky. Tieto zariadenia vám umožnia rýchlo a jednoducho dobíjať váš telefón kdekoľvek a kedykoľvek, čo vám poskytne istotu, že neostanete bez energie.

powerbanka

Rýchle vybíjanie batérie telefónu môže byť frustrujúce, ale väčšina problémov má jednoduché riešenie. Zníženie jasu obrazovky, vypnutie nevyužívaných funkcií a aplikácií, aktualizácia softvéru, obmedzením synchronizácie a notifikácií, vypnutím vibrácií a zvýšeného zvuku a prípadne investovanie do externej batérie alebo powerbanky vám môže výrazne zlepšiť výdrž batérie vášho smartfónu.

V pobočkách Erroru nájdete profesionálov, na ktorých sa môžete hocikedy obrátiť. Poznajú rôzne triky, ako opraviť rýchle vybíjanie mobilu. Zabezpečia opravu či servis pre váš mobil, notebook, počítač či konzolu.

    Zanechaj komentár